Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Vorming aan ouders

Ben je een ouder en zoek je een vormingsavond over seksuele opvoeding of veilig internet? Check de kalender op

Wil je voor je school of vereniging een ouderavond inrichten over jongeren en seksualiteit? Of over veilig internet? Hier vind je organisaties met een kwalitatief aanbod voor ouders.

Internetvaardig

Filip Bourgeois is mediacoach. Hij geeft presentaties voor kinderen, jongeren en volwassenen over het verstandig omgaan met internet. Je kan kiezen uit 8 thema's: grenzen en afspraken, online informatie en communicatie, digitaal pesten, online privacy, je reputatie en imago, online seksualiteit, veilig internet en ICT en mediawijsheid. 

Internetvaardig.be

Pimento

Seksuele opvoeding: wanneer begin je eraan? En hoe? Hoe reageer je op vragen van je kleuter? Hoe breng je het thema 'seks' aan bij je beginnende puber? In deze vorming krijg je achtergrondinfo en concrete tips! De vormingswerkers van Pimento, de nieuwe naam voor Jong & Van Zin, stellen op basis van jouw noden en vragen een vorming op maat samen. 

Pimento.be

Veilig online

De Gezinsbond en Child Focus werkten samen een vormingsaanbod uit voor ouders over nieuwe media. Je kan een ouderavond organiseren voor je school of vereniging. Maak je keuze uit de 5 modules over jongeren en online media. Sensoa werkte mee aan de module over online relaties en seksualiteit. Ouders kunnen ook individueel deelnemen aan een ouderavond uit de kalender. 

Veiligonline.be

VONX

Vonx geeft vorming aan volwassen mannen en vrouwen met een handicap, hun familie en vrienden én aan intermediairs. Vonx geeft ook ouderavonden voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking.

VONX.be

Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang (VCOK)

VCOK is een vormingscentrum gespecialiseerd in opvoeden, kinderopvang, adoptie en bemiddeling. VCOK organiseert vorming, opleiding en training in Vlaanderen. Je kan er als ouder en als organisatie terecht voor vorming over opvoeden. VCOK geeft ook ouderavonden op school over seksuele opvoeding, Sensoa Vlaggensysteem en omgaan met nieuwe media.

VCOK.be

Nog meer aanbod? 

Heb je zelf een aanbod en wil je in deze lijst opgenomen worden? Stuur dan een mail naar vorming [at] sensoa.be.

Tips uitwisselen over seksuele vorming?

Deel je kennis via onze Facebook-groep. Je kan je collega's vragen stellen en zo tips uitwisselen!