Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Week van de Lentekriebels 2017 was een succes!

Week van de lentekriebels

13/05/2017 - 17:15
LeerlingenKlaskapingVSKBron: Sensoa

Hijg, hijg, zucht, tijd om even uit te blazen. Want ook dit jaar hebben leraren, jongeren en organisaties allerhande de handen uit de mouwen gestoken om relationele en seksuele vorming (RSV) te geven.

De Week van de Lentekriebels (6-10 maart 2017) werd dankzij jullie een groot succes!

 

De Vlaamse Scholierenkoepel kaapte een klas (of drie)

Niet enkel de leraren hebben tijdens de Week relationele en seksuele vorming (RSV) gegeven. Ook enkele jongeren van de Vlaamse Scholierenkoepel stonden voor de klas. Zo wilden ze meer aandacht vragen voor RSV over de communicatieve en praktische aspecten van seksualiteit en relaties.

Dankzij de ondersteuning van verschillende vormingsorganisaties was de ‘klaskaping’ geslaagd. Verschillende media hebben dan ook uitvoerig verslag uitgebracht over de actie.

Onderwijs, Klasse, Mediawijs en Awel lanceerden nieuwe materialen

Ook dit jaar was de Week van de Lentekriebels hét lanceringsmoment voor alles wat met RSV te maken heeft. Naast de lancering van het langverwachte ‘Hé, het is oké’ en het Vlaggensysteem voor onderwijs heeft ook Klasse twee dossiers online gezet over RSV.

Als afsluiter van de Week kwam Awel naar buiten met hun onderzoek over verliefdheid bij kinderen en jongeren, waaruit weer de nood aan relationele vorming bleek.

Leraars en andere begeleiders volgden een vorming bij Jong & Van Zin en Sensoa

Enkele leraars volgden tijdens de Week zelfs een bijscholing over RSV bij Jong & Van Zin of over sexting bij Sensoa. En meer dan 400 leraren bestelden de Lentekriebels-affiche. 

Sensoa maakte een goed gevulde campagnewebsite 

Een goed gevulde campagnewebsite zorgde voor de nodige ondersteuning voor leraren. Ze vonden er lesvoorbereidingen, lestips, filmpjes, infographics en een affiche over het jaarthema ‘de eerste keer’. 

Kortom: jullie waren geweldig!

Bij deze willen we iedereen bedanken die mee ijverde voor degelijke relationele en seksuele vorming voor kinderen en jongeren tijdens de Week van de Lentekriebels en in de weken erna. Bedankt!

Meer informatie

Bekijk alle evenementen en materialen op de campagnepagina Week van de Lentekriebels 2017

  • KlaskapingVlaamseScholierenkopel
  • HéhetisOké
  • KlaskapingVlaamseScholierenkopel
  • KlaskapingVlaamseScholierenkopel
  • KlaskapingVlaamseScholierenkopel
  • AfficheLentekriebels
  • VlaggensysteemOnderwijs
  • AwelStudiedag