Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

PrOmotie Seksuele vorming

PrOmotie Seksuele vorming Foto: Edu'Actief

Voorlichtingspakket voor het beroepsonderwijs over de thema's: contact, veilig vrijen, een baby en samenleven. Met deze methodiek kan je jongeren leren om over deze onderwerpen te communiceren. Het pakket bevat een docentenhandleiding, een infoboek (met o.a. ervaringsverhalen) voor de leerling, werkboekjes voor de leerlingen en platen met illustraties. 

Dit materiaal bevat lessen over verliefd zijn en contact leggen, en kadert in het thema 'Versieren' van 'De week van de lentekriebels 2018'.

In detail

Thema
Soa's, Hiv en aids, Seksualiteit, Relaties, Anatomie, Seksueel grensoverschrijdend gedrag, Anticonceptie en noodanticonceptie, Media en internet, Liefde en verliefdheid, Veilig vrijen, Holebi, Gezinsvormen, Zwangerschap en geboorte, Abortus, Ongeplande zwangerschap, Tienerzwangerschap, Maagdelijkheid, Menstruatie
Materiaaltype
Les- en vormingsmateriaal
Setting
Secundair onderwijs
Leeftijd
14-15 jaar, 16-17 jaar
Ontleenprijs
1 euro (per 2 weken)
Didactische informatie

PrOmotie is een competentiegerichte methodiek en biedt vaardigheden die nodig zijn voor het functioneren in het dagelijks leven. Met deze methode kan je de leerling een eigen leerroute aanbieden. Differentiatie is mogelijk naar moeilijkheidsgraad en naar tempo. Door de aanpak weten leerlingen precies wat er van hen verwacht wordt en kunnen ze zelfstandig aan het werk. Daardoor kan je als docent individuele begeleiding geven.

Beschrijving
1 pakket (1 map, 5 boekjes, 8 platen)
Taal
Nederlands
Auteur
Aveline Dijkman
Jaar uitgave
2006
Uitgever
Edu'Actief
Plaats in rek

RSV: jongeren

ID
1869