Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

VOICE erkenningsmoment: seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport - met workshop Vlaggensysteem sport

05/09/2017 - 09:00 tot 16:15
SensoaVlaggensysteemSport

In het VOICE project worden in 8 landen verhalen van slachtoffers (survivors) van seksueel grensoverschrijdend gedrag verzameld. Het project wil erkenning geven aan deze slachtoffers én hieruit beleid en praktijk rond seksueel grensoverschrijdend gedrag versterken.

Op deze studiedag vindt het Vlaamse erkenningsmoment plaats, georganiseerd door de Vlaamse partners: Universiteit Antwerpen, Thomas More, Steunpunt Algemeen Welzijnswerk en Internationaal Centrum Ethiek in de Sport, met ondersteuning van de Vlaamse Sportfederatie en Sport Vlaanderen.

Programma

  • Tijdens dit forum krijgen slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport de kans om hun verhaal te doen en gehoord te worden.
  • Tegelijk wil deze studiedag Vlaamse sportactoren informeren over het onderwerp en laten nadenken over de aanpak ervan.

Workshops: iedere deelnemer kiest 2 van de 5 workshops

  1. Het Sport met grenzen Vlaggensysteem: omgaan met lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport.
  2. Seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport: Wat kun je als sportfederatie doen, op kwaliteits-, preventie- en reactieniveau?
  3. De aanspreekpersoon integriteit (API): wie, wat, wanneer, waar, waarom?
  4. Tuchtrecht in sportorganisaties.
  5. Van vermoeden, over aangifte tot hulpverlening aan slachtoffers van seksueel geweld.

Meer informatie

Doelgroep
medewerkers van sportfederaties, sportdiensten en sportverenigingen, (para-) medici, sportcoaches, clubbestuurders, professionele hulpverleners, beleidsmakers, onderzoekers en studenten.
Adres
Thomas More hogeschool Antwerpen, Campus Sanderus, Molenstraat 82018 AntwerpenBekijk op kaart
Organisator
Thomas More hogeschool Antwerpen, onderzoeksinstituut CAPRI Universiteit Antwerpen, Centrum Ethiek in de Sport (ICES) en Steunpunt Algemeen Welzijnswerk.

Inschrijven

Prijs: 65 euroOnline inschrijven