Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

'k Zag 2 beren

werkmap

Cover 'K zag 2 berenFoto: Sensoa

Werkmap voor leerkrachten, CLB-medewerkers, begeleiders… om met kleuters en kinderen op een interactieve manier rond seksualiteit en relaties te werken.Thema's zoals lichaam en hygiëne, lichamelijke veranderingen, voortplanting, anticonceptie, seksualiteit, relaties,gevoelens, gezinsvormen... komen aan bod. Dit alles verpakt in methodieken op maat van kinderen. De map bevat eveneens een introductie over seksuele vorming van kinderen,een sekswoordenalfabet en literatuursuggesties voor kleuters en kinderen. Deze didactische map werd ontwikkeld in het kader van de tentoonstelling 'k Zag 2 beren in de Wereld van Kina in Gent, maar kan ook los van de tentoonstelling gebruikt worden.

Dit materiaal bevat enkele methodieken rond verliefd zijn en verkering vragen, en kadert in het thema 'Versieren' van 'De week van de lentekriebels 2018'.

In detail

Thema
Vorming, Voortplanting, Seksualiteit, Relaties, Anatomie, Weerbaarheid, Puberteit, Media en internet, Liefde en verliefdheid, Hygiëne, Jongens-meisjes, Gevoelens, Gezinsvormen, Menstruatie
Materiaaltype
Les- en vormingsmateriaal
Setting
Basisonderwijs
Leeftijd
3-5 jaar, 6-7 jaar, 8-9 jaar, 10-11 jaar
Ontleenprijs
0.50 euro (per 2 weken)
Extra informatie

Download deze map gratis.

Beschrijving
1 werkmap
Taal
Nederlands
Auteur
Erika Frans
Jaar uitgave
2005
Uitgever
Sensoa
Plaats in rek

RSV: kinderen

ID
131
132
133
1286
141
1514
1515